Фолио

ФОЛИО ЗА СТЪКЛО

 

 

 

 

 

 фолио-за-стъкло-графика Фолио за стъкло е съвременно и ефикасно решение на проблема с ниските термоизолационни качества на стъклото, които са причина за големите енергийни загуби при отопление и охлаждане.

Създадено е през 1969 г. в САЩ, а развитието на новите технологии през годините дава възможност днес да разполагаме с един високоефективен и изключително качествен продукт – полиестерното фолио за стъкло.

 

 

 

Широката гама от фолиа позволява да бъдат удовлетворени разнообразните изисквания на всеки клиент. Високото качество и отличните характеристики на полиестерното фолио за стъкло накараха НАСА също да го използва в своите космически апарати, като преграда пред жестоките температури в открития космос.

Независимо дали се използва в космоса или върху прозорците на нашите сгради, фолиото осигурява поддържане на постоянна температура. Неговата ефективност надхвърля всички други познати средства за намаляване на нежеланите последствия от директното слънчево греене през стъклото.

 

фолио-за-стъкло-графика-1

 

Какво представлява полиестерното фолио за стъкло?

 

Полиестерното фолиото за стъкло представлява тънък лист полиестер, който се монтира върху вътрешната страна на стъклото. Изработено е от един или няколко полиестерни слоя с различна дебелина (от 0,0381 мм до 0,356 мм), свързани със специален лепилен слой. Полиестерните слоеве могат да бъдат прозрачни или оцветени.

Страната, която се залепва върху стъклото е покрита със силно агресивната лепилна система DPS/PS (чувствителна на натиск), с помощта на която фолиото се залепва върху стъклото. Лепилната система е покрита с целофан.

Обратната страна на фолиото е покрита със защитния слой Scratch Resistant срещу механично надраскване.

При всички видове фолио спирането на UV-лъчите се осъществява от химически UV-поглъщатели, прибавени в полиестерния слой.