За Нас

 

 

 

„Алекс Х и З“ е фирма пионер в областта на използването на полиестерно фолио за стъкло в България. Стартира дейността си в далечната 1990 г., като официален представител за балканския полуостров на американската компания Film Technologies International Inc., един от най-големите производители в света на високотехнологични защитни и енергийноефективни продукти. Film Technologies International Inc. е член на създадената от водещи световни производители на фолио организация AIMCAL.

 

„Алекс Х и З“ работи само с висококачествено американско фолио за стъкло от търговските марки SunGard и SunTek. Основен доставчик на фирмата през последните години е американската компания Commonwealth Laminating & Coating (CLC), дъщерно дружество на Eastman Chemical Company, водеща в производството на високотехнологично и с отлично качество фолио, което се произвежда в съответствие с американските стандарти ASTM и ASHRAE.

 

През годините фирмата се развива, както в дистрибуцията – наши клиенти са фирми и частни лица от цялата страна, така и в монтажа на внасяното от нас фолио.

По време на своята дългогодишна дейност фирмата създава и обучава екипи от висококвалифицирани монтажници, като голяма част от тях вече са създали свои собствени фирми.

 

„Алекс Х и З“ поддържа на склад широка гама от фолиа за стъкло – за автомобили и за сгради.

Всички продукти са сертифицирани по ISO 9002, за които „Алекс Х и З“ издава гаранционни карти, като за различните видове фолиа гаранцията е с различна продължителност.

 

Фирмата е новатор в разработването на система за изработка на бронирани стъкла БРОНЕКС. Изработените от „Алекс Х и З“ противокуршумни стъкла са с класове от BR 2 NS (без осколки) до BR 7 NS (без осколки) по стандарта DIN EN 1063.